MTB Sport

Online sportwinkel

Tips voor het kopen van een softshell jas

Een softshell jas is een waterdichte jas in combinatie met comfortabele ademende fleece. Ze zijn lekker licht van gewicht, waardoor het heerlijk dragen is. Naast dat zijn ze ook waterafstotend en meestal dus ook waterdicht. Dat laatste is een groot voordeel voor regenachtige dagen. In Nederland komen helaas regenachtige dagen regelmatig voor. Vooral tijdens de herfst. In deze blog vind je de meest essentiële informatie over het kopen van een softshell jas. 

Een erg veelzijdig kledingstuk 

Doordat een softshell jas veel voordelen heeft als licht van gewicht, wind en waterafstotend plus comfortabel is qua dragen. Een softshell jas kopen is vooral onder wandelaars populair. Ook mensen die buiten werken is het een zeer geschikt kledingstuk. De licht, ademende en comfortabele jassen zijn functioneler dan bijvoorbeeld een regenjas. 

Een regenjas is vaak minder mooi en minder ademend. Dit is dus een groot voordeel bij een softshell jas. Want als je actief bezig bent te fiets of lopend is het wel zo fijn om iets comfortabels te dragen. Naast dat de jas geschikt is voor in onze regenachtige Nederland kan de jas ook gebruikt worden op de piste tijdens het snowboarden of skiën. Een veelzijdig kledingstuk dus. 

De kenmerken van een softshell jas 

De pasvorm van een softshell jas is atletisch. Het lijkt eigenlijk op een trainingsjack. Het slobbert niet en sluit daarom goed aan op het lichaam. Daarnaast moet een softshell jas winddicht, sneldrogend, licht en compact zijn. De jas is gemaakt van stretchstof wat zorgt voor het extra comfort. De buitenkant is zo ontworpen dat water van een regenbui er snel vanaf gaat, waardoor de jas weer snel droog is. Een softshell jas kan dus ook heel goed gebruikt worden voor werkkleding. Ideaal voor medewerkers die buiten werken en helaas ook wel eens te maken hebben met een regenbui.