MTB Sport

Online sportwinkel

We zijn in verwachting!

Het kan best spannend zijn, het krijgen van een baby. Je moet je ineens gaan voorbereiden op allerlei dingen en spullen gaan inkopen. Je wilt het graag goed doen, wie niet? Maar hoe je doe je dat precies. Wat neem je het best mee naar de materniteit? Wat moet er in de mama tas of papa tas? Wat heeft de baby nodig in het ziekenhuis? Is de babykamer al klaar? Er zijn wel honderd vragen die je jezelf kan stellen voor het krijgen van een kind. Praat vooral met je partner en omgeving voor advies. Er zijn veel mama’s op de wereld die jou kunnen vertellen wat je allemaal te wachten staat.

Het is bijna zo ver

Het duurt nog een paar weken en dan is ze eindelijk op de wereld. Dan kan je haar eindelijk vasthouden, voelen, ruiken en aankijken. Een goede voorbereiding is het halve werk. Je loopt toch ook geen marathon zonder je erop voor te bereiden? Dat geldt ook voor een bevalling. Uiteraard is dit best een spannend moment, ook al is het misschien je tweede of derde kindje. Bepaalde technieken zoals ademen, persen, ontspannen, massages zijn allemaal hulpmiddelen die voor beide ouders van pas kan komen.

Ook in huis is een goede voorbereiding vereist. Je zal genoeg luiers in huis moeten hebben die geschikt zijn voor de kleine baby. Omdat je er zo ontzettend veel nodig hebt, is het handig om naar een Pampers aanbieding te kijken. Geloof mij, een luiers aanbieding komt echt van pas!

Wat stop je in je luiertas?

Dat je genoeg luiers bij je moet hebben zijn we het allemaal over eens. Een luiertas is misschien wel het allerbelangrijkst voor elke mama. Maar wat moet er precies in?

Luiers. Uiteraard zal je deze het meest vinden in een luiertas. Luierzalf, vochtige doekjes om de billen van de baby schoon te maken, een slabbetje of spuugdoekje, 2 fopspenen, een knuffel of speeltje voor je kindje. Dit werkt als hele goede afleiding, zakjes om de vieze luiers in weg te steken en reservekleertjes. Deze zijn ontzettend belangrijk, mocht er een klein ongelukje gebeuren. Dus neem zeker een rompertje, een t-shirt en een broekje mee.

Wanneer de moeder borstvoeding geeft, is het belangrijk om een borstvoedingsdoek bij te hebben. Zo heb je toch wat privacy als er geen ruimte is om in het privé borstvoeding te geven. Ook zijn 2 sets zoogkompressen belangrijk. Zo voorkom je lekken en kan je afwisselen als er een begint door te lekken.