MTB Sport

Online sportwinkel

Wist jij dit al over het kinderbed?

Een van de belangrijkste meubels die je zal moeten hebben in de kinderkamer is een speciaal kinderbed. Kinderbedden komen in verschillende soorten en maten: denk bijvoorbeeld aan een autobed of een junglebed van de bymmstore. Voordat je een kinderbed aanschaft, is het wel handig om uit te vogelen welk soort kinderbed het beste is voor je kind (en je portemonnee). Lees in dit blog meer informatie over het kinderbed, zodat jij weet welke je in huis moet nemen.

1: een kinderbed moet voldoen aan de Europese veiligheidsnormen

Op een gegeven moment wordt je baby groot genoeg om in een kinderbed te passen. Een wieg zal dan niet meer toepasselijk zijn, omdat de kans bestaat dat je kind’s mond en neus tegen de zijwanden van het wieg komen, waardoor ze slechter kunnen ademen. Net zoals een wieg veilig moet zijn voor je kind, dan zal het kinderbed ook moeten zijn.

Een veilig kinderbed heeft altijd het keurmerk EN716 bij het prijskaartje staan (of een labeltje). Dit betekent dat het kinderbed voldoet aan de veiligheidseisen die gesteld zijn door de Europese Unie. De afstanden en afmetingen van het bedje zijn zodanig gemaakt dat de risico’s op inkennling van vingers, tenen en lichaamsdelen zo veel mogelijk vermeden worden. Beknelling van hoofd en hals valt hier ook onder, net zoals de kans op verstikking en ophanging.

2: kies het juiste kinderbed voor je kindje

Het kiezen van een bed is niet alleen persoonlijk, maar als je een jong kind hebt dan zijn deze ook nog eens leeftijdsgebonden. Er is dus een bed voor ieder kind: van pasgeboren baby’s tot aan puberende tieners. Als je dus op zoek gaat naar bedden, dan is het altijd handig om meer te weten over de verschillende soorten (kinder)bedden. Het formaat van een bed zegt namelijk niet altijd genoeg. Een peuterbed is bijvoorbeeld geschikt voor peuters en kleuters (3 tot en met 7 jaar), terwijl een ledikant beter is voor baby’s. Aan de hand van de behoeftes van je kind kun je ook de beste keuze maken. Niet elk kind hoeft bij elke fase van hun leven een ander soort bed; die kunnen ze ook gewoon overslaan.

3: passend dekbedovertrek is het leukste van een kinderbed

Iets wat kinderen stiekemer nog leuker vinden dan het bed is het beddengoed die je erbij haalt als ouder. Het aanbod aan kinderbeddengoed is zeer uitgebreid, dus wat heb je dan eigenlijk precies nodig? Een hoeslaken, deken en kussensloop is eigenlijk wel voldoende. Kinderhoeslakens zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, printjes en materialen. Of je nou houdt van blauw of roze, koel katoen of warm flanel, er is altijd wel iets voor je kind.

4: knuffels zorgen voor een goede nachtrust in een nieuw kinderbedje

Blijkbaar werkt het wel zo: als je een nieuw bedje haalt voor je kind, vinden ze het vaak lastig om de eerste nacht al gelijk goed te slapen. Dit is omdat ze moeten wennen aan hun nieuwe ‘omgeving’, maar dit hoeft niet zo te zijn. Plaats de favoriete knuffels van je kind of voeg wat leuke, zachte kussens toe op het nieuwe bed. Jouw kind zal zich veel comfortabeler voelen als ze omringd zijn met zachte, schattige spulletjes.