MTB Sport

Online sportwinkel

Wist jij dit al over deze feest versieringen?

Tja, wie heeft er nu wel niet zin in een grote dikke fissa, zoals de jongeren het ook noemen? Opkomend zijn carnaval, een gek feest met geweldige carnavalskleding dames, maar de vraag is nu wel of dat doorgaat. Hoewel het land dan wel officieel gezien op slot is, houdt dat men zeker niet tegen om af en toe een gezellig bijeenkomst te houden bij hun thuis. Een ‘koffietje’ drinken is al gauw tien flessen wijn naar achteren gooien, en terecht. Het leven is en blijft altijd wel een feest, ondanks de moeilijkheden die we momenteel mee maken. Om even de spotlight te stelen op je opkomende corona-proof feestje, deel deze leuke feitjes over feestversieringen met je gasten. Een goede sfeerimpressie zeker gegarandeerd!

1: ballonnen opblazen tot je erbij neervalt

Ballonnen zijn misschien wel een van de grappigste feestversieringen die wij als mens gebruiken op speciale gelegenheden. Een oude truc uit de doos, ballonnen zijn vrijwel onmisbaar op verjaardagen, trouwerijen en zakelijke gelegenheden. In allerlei kleuren, soorten, vormen en formaten zijn ze beschikbaar, dus ze zijn altijd wel ergens in te zetten!

Ballonnen opblazen is echter wel iets wat men liever niet wil doen, behalve een team uit Brussel. Volgens het Guinness Book of World Records hebben zij namelijk de meeste ballonnen ooit opgeblazen (met een gehele team). Dit deden ze op een evenement georganiseerd door HUBO in 2015. Zij bliezen maar liefst 39.522 ballonnen op binnen een uur. Bizar toch? Ballonnen blazen is voor hen niks bij! Ander leuk feitje: met ongeveer 1200 ballonnen kun je al een fantastische ballonnenboog maken.

2: het hijsen van de (feest)vlag op verjaardagen

Een ander soort versiering dat niet weg te denken zijn van feestjes (en voornamelijk verjaardagen), zijn feest slingers. En dan hebben we het over de gouwe ouwe omgekeerde driehoeken in alle kleuren van de regenboog: vlag versieringen. Feestvlaggetjes waren altijd wel al de eyecatcher van elke verjaardag: zonder deze versieringen voelde het niet echt alsof het je verjaardag was. Maar wist je dat er ook ander soort vlaggen werden opgehangen bij verjaardagen?

Voor de verjaardagen van de officiële leden van het Koninklijk Huis en op Koningsdag wordt er ook nog eens de oranje wimpel uitgehangen. En nee, die mag jij als doodnormale burger helaas niet ophangen op jouw verjaardag. Een vereiste is ook dat de oranje wimpel moet minimaal dezelfde lengte hebben of iets langer zijn dan de diagonaal van de vlag. De oranje wimpel wordt vaak gecombineerd met de Nederlandse vlag op deze speciale dagen. Hup, hup, oranje!

3: een neppe Kerstboom – ‘echt’ groen of nep groen?

Het icoon van het Thema feest Kerst: de kerstboom. En ja, ga je dan voor een echte kerstboom of een neppe versie? De meeste mensen kiezen steeds meer voor een neppe kerstboom, omdat dit op langer termijn goedkoper is en zogenaamd ‘duurzamer’ zou zijn. Maar wist je dat dit eigenlijk helemaal niet zo is? Een neppe kerstboom is vaak gemaakt van plastic en deze zijn relatief gezien schadelijker voor het milieu dan echte kerstbomen. Het is dus beter om dit jaar te gaan voor een kerstboom die een milieu keurmerk heeft. Weet je ook gelijk dat jouw kerstboom ‘echt’ groen is.