MTB Sport

Online sportwinkel

De voordelen van underlayment

18mm underlayment

Hout om te gebruiken voor het afwerken van je zolder, een slaapkamer of je schuur is in allerlei varianten verkrijgbaar. Een van de meest gekozen plaatsoorten is 18mm underlayment plaatmateriaal. Underlayment is een wat moeilijk term, die we straks aan je uitleggen. Nadat we dat hebben gaan, leggen we je uit wat de voordelen van underlayment zijn als bouwmateriaal.

18mm underlayment

Underlayment platen: wat is kenmerkend voor deze bouwplaten?

Typerend voor underlayment bouwplaten, zoals 18mm underlayment, is dat deze platen een vlak en strakke buitenlaag hebben. Verder zijn ze opgebouwd uit diverse fineerlagen, die stevig op elkaar geperst en gelijmd zijn. Qua uitstraling hebben deze platen veel weg van multiplex, dat op een vergelijkbare manie wordt geproduceerd. Maar underlayment platen zijn meestal vlakker dan multiplexplaten en hebben een robuustere look.

Voldoende keuze aan maten en diktes underlaymentplaten

Fijn aan underlayment gebruiken is in de eerste plaats dat er veel opties zijn als het gaat om de dikte van de platen. Zo zijn er platen verkrijgbaar van 9mm underlayment, 12 mm underlayment of – en dat is een van de meest gekozen diktes – 18mm underlayment. Afhaneklijk van welke plaatdikte wenselijk is, kun je dus kiezen voor een plaat die perfect past bij hoe jij een ruimte af wilt werken.

Je hoeft niet bang te zijn dat de platen kromtrekken

Door de sterk en stevig op elkaar geperste fineerlagen van underlayment, zijn de platen enorm sterk. Het is dan ook niet mogelijk dat de platen kromtrekken. Ook wanneer de platen belast worden met gewicht is de kan op kromtrekken, eker bij de dikkere platen, procentueel gelijk aan nul.

Op maat zagen is een fluitje van een cent

Hoewel underlayment enorm sterk en robuust is, kun je dit materiaal gelukkig prima en eenvoudig op maat zagen. Voor de afwerking van een kamer of zolder is dit natuurlijk een belangrijke eigenschap. Fijn is verder dat je underlayment goed kunt verven. Ook prettig is dat de platen gebruikt kunnen worden voor allerlei toepassingen. We noemden al de optie als afwerkingsmateriaal. Maar ook als ondervloer, vloer of als meubelplaten is underlayment uitstekend toepasbaar!