MTB Sport

Online sportwinkel

De algemene voor – en nadelen van pvc vloeren

visgraat pvc vloeren

Visgraat pvc vloeren zijn prachtig, maar zoals alle vloeren zo hun eigen voor-en nadelen hebben, is dat bij visgraat pvc vloeren ook het geval. Je leest het hieronder:

Voordelen van pvc vloeren

Gaan lang mee

 Pvc vloeren gaan echt lang mee. Zeker als je ze vergelijkt met vloeren van vinyl of van laminaat. Pvc is supersterk en koop je dus deze vloer, dan mag je er vanuit gaan dat hij jarenlang mee gaat. Er is een zeer goede slijtlaag aanwezig. Ook na jaren intensief gebruik, hoef je niet bang te zijn voor grote en opvallende lelijke plekken of beschadigingen.

visgraat pvc vloeren

Makkelijk in onderhoud

Ook geen onbelangrijk voordeel. Een pvc vloer is lekker makkelijk in onderhoud. Het oppervlak is glad, waardoor de vloer goed tegen vocht bestand is. Het onderhoud bestaat eigenlijk alleen maar uit zuigen en af en toe dweilen. Je hoeft daarbij geen eens een schoonmaakmiddel te gebruiken.

Dempt het geluid

Een pvc vloer is heel goed wat betreft geluiddemping. Woon je in een tussenwoning, dan is dat natuurlijk ideaal met het oog op geluid van de buren.

Geen plakplinten nodig

Je kunt een pvc vloer gewoon verlijmen tegen de muur. Of je kiest voor een staande plint. Het is ideaal dat je dan geen platte plint nodig hebt voor de afwerking. Dit scheelt veel werk. Een hoge plint is wel aan te raden, omdat er rond de kozijnen nog gekit moet worden.

Nadelen

Niet goedkoop

Een pvc vloer is zeker niet de goedkoopste vloer. Laminaat is bijvoorbeeld goedkoper. Het is maar net wat je het belangrijkste vindt. Want voor kwaliteit betaal je natuurlijk wel. Heb je echt een klein budget, dan is pvc misschien niet zo’n goed idee.

Egale basisvloer nodig

Neem je een pvc vloer, dan is het nodig om een egale basisvloer te hebben. De pvc vloer zelf is heel erg dun. Zo de ondervloer niet egaal zijn, dan zie je alle oneffenheden ook nog in de bovenvloer en dat is natuurlijk erg lelijk.