MTB Sport

Online sportwinkel

Hoe plaats ik een zwembad in de tuin?

zwembad pomp

Je kent het wel, het is warm in de zomer en je wilt afkoelen. Dan is het een optie om een intex zwembad of een opblaasbare jacuzzi te plaatsen. Helaas is dit ook veel gedoe om steeds weer op en af te bouwen. Maar het kan makkelijker. Wanneer je het geld en de ruimte hebt is zeker mogelijk om een permanent zwembad te plaatsen in de tuin net zoals je altijd op je vakantiebestemmingen hebt.Dit is een zwembad voor het hele gezin. Genoeg ruimte om te spelen, duiken, spetteren en zwemmen. Een volwaardige zwembad ervaring in een compact, slank pakket. Prachtig bewerkte inbouwelementen zorgen ervoor dat de hoge waterlijn net onder het sluitstuk zit.

Het versieren van je zwembad

We weten dat de zon opkomt in het oosten en ondergaat in het westen. Kijk op een zonnige dag (bij voorkeur in de zomer) waar in de tuin de meeste zon komt en of er schaduw is. Daarnaast is zwemmen in de zon prettiger, zeker op een wat winderige dag. Als het gaat om zwembad planten, zijn er zoveel geweldige soorten om uit te kiezen. Om te beginnen zijn waterlelies een uitstekende aanvulling, omdat ze de dieren zuurstof, schaduw en voedsel bieden. Bovendien zorgen planten zoals irissen, varens en zegge voor een natuurlijk ogende rand langs de omtrek van de vijver. Onderwaterplanten zoals waterplanten helpen bij het filteren van verontreinigende stoffen uit het water..

Dingen om bij na te denken voor de bouw van een zwembad

Daarom kan het zwembad het beste in de noordoostelijke, oostelijke of noordelijke richting van de tuin worden geplaatst. Overweeg de plaatsing van eventuele bijbehorende patio’s in uw zwembad. De plek waar het ligbed komt te staan ​​moet het meeste zonlicht opvangen zodat je niet met je rug naar de zon zit. Zorg er ook voor dat uw ideale zwembadlocatie niet in direct contact staat met water of elektriciteitsleidingen.