MTB Sport

Online sportwinkel

Zo verbeter jij jouw bokstechniek!

Er zijn in Nederland erg veel mensen met een liefde voor de vechtsport. Zo is er in elke stad wel een dojo te vinden en worden er regelmatig toernooien georganiseerd. Als je dol bent op een vechtsport en daar graag beter in wilt worden, dan zijn er verschillende stappen die je zelf kunt nemen. In dit artikel geven tips waarmee jij ervoor kunt zorgen dat je niet te verslaan bent in de ring.

Welke vechtsport beoefen je?

Allereerst is het uiteraard belangrijk om te weten welke vechtsport je beoefent. Er zijn in Nederland namelijk erg veel verschillende vechtstijlen en dat brengt qua training ook nogal wat verschil met zich mee. Als je bijvoorbeeld jiujitsu, taekwondo of kempo beoefent, dan berust de vechttechniek op verschillende stappen die je uit je hoofd moet kennen. Om beter te worden in deze sporten, dien je dus erg veel te leren thuis. Zorg ervoor dat je de stappen niet alleen goed weet, maar ook dat je er snelheid in maakt. De snelheid bepaalt namelijk grotendeels hoef effectief een bepaalde aanval is. Mocht je willen trainen om beter te worden in boksen, kickboksen of MMA, dan dien je dit op een andere manier aan te pakken. 

Thuis oefenen met een bokszak

Als je beter wilt worden in de (kick)bokstechniek, dan kun je dit doen vanuit huis. Zo kun je een bokszak aanschaffen en daar je techniek verbeteren. Naast dat je de techniek kunt verbeteren, kun je een bokszak ook gebruiken om sneller en krachtiger te worden. Een ander voordeel van een bokszaktraining is dat het erg goed is voor je conditie. Let er wel op dat je een bokszak koopt van de juiste afmeting en met de juiste inhoud. Als je bijvoorbeeld je traptechniek ook wilt verbeteren, dan is het zeer aan te raden om een lang model aan te schaffen. Ook is het dan prettig als deze een zwaar gewicht heeft. In dat geval kun je het beste kiezen voor een bokszak met zand erin.

Zorg voor goede bokshandschoenen

Het kan zijn dat je de techniek al erg goed onder controle hebt, maar net wat snelheid mist. In veel gevallen heeft dit te maken met de bokshandschoenen. Bokshandschoenen kun je verkrijgen in diverse varianten en bij lange na niet elke variant is even goed. Vooral als je traint voor een wedstrijd is het zeer aan te raden om te kijken voor nieuwe bokshandschoenen. Verdiep je in de verschillende soorten bokshandschoenen en denk na over waar jij het meeste baat bij hebt.