MTB Sport

Online sportwinkel

Wat moet ik weten over de Smith-machine?

Je bent op zoek naar een apparaat die krachttraining mogelijk maakt bij jouw thuis. Je komt na een tijdje googelen bij de Smith-machine terecht. Nu is het niet raar dat je je afvraagt: wat is dat nou eigenlijk? In deze blog wil ik toelichten wat de Smit-machine is, de voor- en nadelen van deze machine en waar je het best een Smith-machine kan kopen.

Wat is de Smith-machine?

Natuurlijk is het eerst even handig om te weten wat de Smith-machine nou eigenlijk is. Deze machine is een fitnessapparaat wat gebruikt wordt voor krachttraining. De geleidenstangen waar de machine bekend om staat. Maken het mogelijk dat de machine alleen verticale bewegingen kan maken. Dit gaat ten voordelen van de vorm van jouw oefening en de krachtintensiteit. De machine is te gebruiken voor veel oefeningen. Bekende zijn vooral de bench press en de squat.

Voordelen

Het grootste voordeel van de Smith-machine is de veiligheid. Met het speciale veiligheidssysteem kan de halterstang langs verschillende posities en kan die bij elke positie op een slot gezet worden. Dit maakt het veiliger en makkelijker om in je eentje zwaarder te trainen. Een spotter is namelijk niet meer nodig. Een polsbeweging is voldoende om de halterstang vast te zetten. Ook bevat de smith-machine noodsteunen.

Nadelen

Uit onderzoeken is gebleken dat het gebruik van de Smith-machine minder spieren activeert. Omdat je zelf de stang niet meer hoeft te stabiliseren neemt de Smith-machine een hoop van de nodige kracht af. Echter is het met de Smith-machine weldegelijk mogelijk om goede vooruitgang te boeken. Hij is voornamelijk perfect voor de beginnende sporter!

Kopen, kopen, kopen!

Ben je het zat om alleen maar op de bank te hangen en denk je nu van: ik moet aan de slag? Top! Dan raad ik persoonlijk Tunturi aan. Deze website verkoopt veel verschillende fitnessapparaten waarmee je jouw reis kan beginnen naar een gezondere en sterkere jij! Specifiek op zoek naar de Smith-machine? Kijk dan bij het assortiment van Smith-machines.