MTB Sport

Online sportwinkel

Houd pottenkijkers buiten tijdens het sporten

Het is heel vervelend als mensen bij je naar binnen kunnen gluren. Dat kunnen bijvoorbeeld buren zijn die dichtbij wonen en steeds even naar binnen kijken. Maar ook mensen die op de stoep voorbij je huis lopen. Als je aan een drukke straat woont, dan zullen mensen snel naar binnen kijken. Op deze manier heb je weinig privacy in huis, wat je ook een onveilig gevoel kan geven. Zeker op momenten waarop je niet bekeken wil worden, zoals het sporten. Gelukkig zijn er maatregelen om ervoor te zorgen dat pottenkijkers niet naar binnen kunnen kijken. Je kan bijvoorbeeld raamfolie gebruiken of zorgen voor beschutting in de tuin. 

Raamfolie

Een goede manier om nieuwsgierige blikken van mensen te weren is door raamfolie te gebruiken. Raamfolie belemmert het zicht van buitenaf tot wel 95%, zonder dat je daglicht verliest. Daarnaast houdt raamfolie geen warmte vast, wat ervoor zorgt dat je de folie op elk soort glas kunt plakken. Mogelijkheden zijn zandstraalfolie en voordeur folie. Zandstraalfolie plak je gemakkelijk zelf op de ramen, zonder dat er luchtbellen onder de folie ontstaan. Zandstraalfolie houdt felle lichtstralen tegen en zorgt voor privacy in jouw woning. Voordeur folie kan je zoals de naam al verklapt op of naast je voordeur plakken, met daarop je naam en/of huisnummer erop. 

Beschutting in de tuin

Heb je een voortuin waar veel voorbijgangers langskomen? Of kunnen buren via jouw achtertuin naar binnen spieken? Dan kan een beschutting in de tuin voor meer privacy zorgen. Je kan bijvoorbeeld een (hogere) schutting neerzetten, maar dit is wel een drastische beslissing. Je kan ook een heg neerzetten, maar het kan even duren voordat deze tot de gewenste hoogte is gegroeid. Een andere goede oplossing is daarom om een boompje op een strategische plek voor het raam te zetten, zodat buren niet meer gemakkelijk naar binnen kunnen kijken als je aan het sporten bent. Wel moet je je afvragen of deze beschutting in de tuin niet te veel daglicht wegneemt. Je wilt natuurlijk ook niet heel de dag geen daglicht hebben omdat de pottenkijkers zo nieuwsgierig zijn.