MTB Sport

Online sportwinkel

Hoe houd je je houding tijdens het sporten in de gaten?

Heb je thuis of in de sportschool moeite met deadliften of squatten en weet je niet zeker of je de oefeningen correct uitvoert? Je kunt jezelf tijdens het sporten in de gaten houden via een spiegel of door jezelf tijdens de oefeningen te filmen. Met een spiegel op maat kan je naar jezelf kijken hoe je de oefening uitvoert. Ook kan je jezelf filmen, zodat je direct na de oefening of op een later tijdstip je oefeningen terug kan kijken. Het is vooral handig dat je later meerdere keren kunt terugkijken en ook je progressie kunt zien. Lees verder over de voordelen van een spiegel en jezelf filmen om jezelf tijdens het sporten in de gaten te houden. 

Spiegel 

Door tijdens de krachttraining, yoga of pilates naar jezelf in de spiegel te kijken, kun je controleren of je houding goed is. Een goede houding is belangrijk als je blessures wilt voorkomen. Je kan bijvoorbeeld in de spiegel kijken of je je voeten goed neer zet, je een rechte rug houdt en je je knieën niet naar binnen beweegt bij het squatten. In de spiegel kun je je techniek zien en weet je of je de oefeningen goed uitvoert. Ook kan een spiegel voor meer stimulans zorgen, omdat een spiegel confronterend kan zijn als je niet goed je best doet. 

Film

Het filmen van je sportoefeningen is handig als je niet zeker weet of je de oefening goed uitvoert en er geen trainer aanwezig is. Door jezelf tijdens het deadliften of squatten te filmen, stel je jezelf in staat of je uitvoering kritisch te bekijken. Dit is belangrijk, want een verkeerde uitvoering vergroot de kans op blessures. Je kunt je telefoon op een stoel of op de grond tegen de muur aanzetten om zo jezelf te filmen. Je kunt de oefening direct terugkijken op je telefoon en als je ziet dat je hem niet correct uitvoert, dan kan je hem meteen verbeteren. Door jezelf iedere keer te filmen, kan je ook je progressie bijhouden.