MTB Sport

Online sportwinkel

Wat voor wijn is primitivo?

Er zijn heel veel wijnen in de wereld. Als je op zoek bent naar een goede wijn, kom je er soms zo veel tegen, dat je helemaal geen goede keuze meer kunt maken. In dit artikel gaan we je meer vertellen over een heerlijke wijn, de primitivo. We gaan de kenmerken van deze heerlijke wijn met je doornemen en je zult ontdekken bij welke gerechten deze wijn goed past. 

De kenmerken van primitivo

primitivo is een wijn waarvan je ongetwijfeld wel eens hebt gehoord. In dit gedeelte gaan we je uitleggen wat de kenmerken van deze primitivo wijn zijn en kom je te weten waar je deze wijn goed bij kunt drinken. Er zijn namelijk gerechten die extra lekker smaken als je deze combineert door het drinken van deze wijn. 

primitivo is een druivensoort, een blauwe om precies te zijn. Deze wordt geoogst in Italië. Je vindt deze vooral in Apulië, maar ook in Basilicata is deze druivensoort te vinden. Het is dus een echte Italiaanse wijn en dat proef je, want de smaak is sterk aanwezig. Je kunt wel zeggen dat dit een wijn is met karakter, net als de Italianen. De smaak van primitivo laat zich het beste omschrijven als vol, droog en fruitig, met ook rijpe kenmerken die naar voren komen. Als je de wijn proeft, dan komen er ook diverse andere kenmerken naar voren. Je kunt namelijk denken aan anijs, maar ook aan drop als je goed proeft. 

We hebben het al eerder gehad over bepaalde gerechten die je kunt eten en waarbij deze wijn goed smaakt. Dat leggen we je met alle liefde nu graag uit. 

Je kunt deze wijn goed combineren met de volgende gerechten:

  • Gerechten met kalkoen
  • Gerechten met lam
  • Gerechten met kaas 

Het kan goed zijn dat er iemand in jullie midden is die geen vlees eet. En dat is helemaal geen probleem, want primitivo is ook heerlijk bij kaas, daar kun je eindeloos mee combineren. Ook diverse groenten kun je bereiden en de wijn bij serveren. Er is dus van alles mogelijk. Vooral kalkoen, ham, lam en bacon smaken extra lekker als je primitivo met vlees wilt combineren. Je kunt het gerecht zelf invullen, dat laten we aan jou. We willen je alleen via deze weg een tip geven. En als je geen zin hebt in een diner, maar wel in een borrelavondje, maak je gewoon een kaasplankje klaar. Wedden dat je aan een fles niet genoeg hebt?

Ontdek de lekkerste wijnen bij desmaakvangoedewijn.nl

Heb jij ook zin om een heerlijk diner of een heerlijke borrel te organiseren met een van de lekkere wijnen die je kunt kiezen? Wij wel! De keuze voor primitivo is in ieder geval een goede. Je kunt er zeker van zijn dat veel mensen de wijn lekker vinden, al blijft het natuurlijk een kwestie van smaak. De een vindt de smaak van een andere wijn misschien iets beter. In dit geval kun je voor meerdere wijnen kiezen. Dat doe je eenvoudig door naar de website te gaan: desmaakvangoedewijn.nl”>www.desmaakvangoedewijn.nl en je keuze te maken. We wensen je veel plezier toe en geniet van de wijn! 

Meer verhalen