MTB Sport

Online sportwinkel

Marketing via het internet

In de huidige maatschappij gebruikt iedereen wel internet. Juist daarom is het een goede optie om jouw product of onderneming te promoten via internet marketing.  Dit is de meest moderne manier van het promoten van jouw product of dienst. Bij deze manier van marketing wordt er gebruik gemaakt van internet om zo klanten te werven. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld zoekmachinemarketing, mailmarketing en zelfs marketing via sociale media. De twee populairste manieren van marketing via internet zijn de SEO en de SEA. Deze manieren van marketing zorgen ervoor dat jouw site een hoge positie zal hebben in de zoekresultaten op internet. Doordat jouw site makkelijk te vinden is, zal je sneller klanten krijgen. Dit is natuurlijk het grootste doel van marketing.

Marketing voordat internet bestond
Tegenwoordig valt internet marketing niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. De meerderheid van de consumenten zoekt eerst een product of dienst via een zoekmachine. Dit heeft er voor gezorgd dat fysieke winkels steeds minder populair worden. Toch is het interessant om te kijken naar marketing voordat het internet bestond. De meest bekende manier van marketing zonder internet was het gebruik van een reclamezuil. Ook waren televisiereclames erg populair. Verder werden er ook vaak advertenties in de krant geplaatst. Dit laat vooral zien hoe makkelijk het is geworden om tegenwoordig jouw product of dienst te promoten.

Enorme populariteit

Het aantal aankopen via internet stijgt enorm. Volgens de betaalvereniging deden Nederlanders ruim een kwart meer aankopen in 2020. Dit komt neer op 26,6 miljard euro. Daarnaast stijgt het aantal aankopen per internet elk jaar met ruim 11 procent. Vroeger deden vaak jongeren veel online aankopen, maar tegenwoordig gebruiken ook veel vijftigplussers deze manier. Door het adverteren via internet zal je daarom ook elke doelgroep kunnen bereiken. Kortom, internet marketing is de ultieme manier om in de huidige samenleving modern te adverteren.