MTB Sport

Online sportwinkel

Welke dartpijlen heb ik nodig? Dat lees je hier!

catering nieuwegein

Als je net begint met darten, is het noodzakelijk dat je voorzien bent van de juiste dartpijlen. De vraag welke dartpijlen heb ik nodig is dan ook een vraag die vaak gesteld wordt. Er zijn verschillende soorten en maten beschikbaar en daarom kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. In dit artikel zullen we meer informatie verstrekken over belangrijke factoren die jij mee dient te nemen om antwoord te krijgen op de vraag welke dartpijlen heb ik nodig.

Het gewicht is van belang bij welke dartpijlen heb ik nodig

Als je op zoek gaat naar dartpijlen, is het gewicht een van de belangrijkste zaken waar je rekening mee dient te houden. Het gewicht van dartpijlen varieert tussen de 16 en 30 gram. Mocht je de pijlen van 30 gram te licht vinden, dan kun je ook nog zwaardere pijlen kiezen. Het is van belang om te onthouden met welk gewicht je speelt zodat je altijd gooit met hetzelfde gewicht. Als tip geven we mee om in praktijk te testen welk gewicht goed is zodat je kunt bepalen welke dartpijlen heb ik nodig.

Het materiaal is vervolgens van belang

Als je hebt besloten welk gewicht je prettig vindt om mee te gooien, is het goed om te kijken naar de verschillende materialen. Hierbij wordt vaak onderscheid gemaakt tussen messing, roestvrijstaal, tungsten en nikkel.

Als we puur kijken naar de prijs, zijn Nikkel de goedkoopste, maar het zijn ook pijlen die het minst nauwkeurig zijn. Wil jij voor de beste kwaliteit pijlen gaan en ben jij bereid om wat meer te betalen? Dan is het goed om voor Tungsten dartpijlen te kiezen. Benieuwd naar het verschil tussen deze pijlen zodat je goed kunt besluiten welke dartpijlen heb ik nodig? Probeer ze dan eens in de praktijk uit.

Grip is ook van belang

Naast bovenstaande factoren is het ook goed om te kijken naar de grip van dartpijlen. Sommige dartpijlen hebben namelijk een gladde afwerking, terwijl andere dartpijlen een gekartelde afwerking hebben om betere grip te verzorgen. Het is om deze reden altijd aan te raden om ook grip in je keuze mee te nemen zodat je een goede keuze maakt voor welke dartpijlen heb ik nodig.

De vorm van de dartpijlen

Veel mensen denken dat dartpijlen alleen beschikbaar zijn in een vorm, maar wie dat denkt, zit mis. Er zijn namelijk verschillende vormen zoals de cilindrische, tonvormige en kegelvormige dartpijl. Het is van belang om te kijken welke dartpijl jij prettig vindt gooien bij jouw speelstijl. Heb jij een stabiele worp? Dan zul je over het algemeen een voorkeur hebben voor cilindrische dartpijlen. 

Tot slot, de lengte van de pijlen

Als laatste element bij welke dartpijlen heb ik nodig is het goed om te kijken naar de lengte van de dartpijl. De meeste pijlen zijn tussen de 40 en 50 millimeter. Hoe korter de dartpijlen zijn, des te meer geschikt zijn voor spelers met een werpstijl waarbij de dartpijlen dicht bij elkaar worden gegooid. Langere dartpijlen zijn meer geschikt voor spelers met een werpstijl waarbij pijlen verder uit elkaar worden gegooid.