MTB Sport

Online sportwinkel

Zo kan je je paard belonen!

Paarden zijn enorm lieve dieren en zijn één van de beste dieren als het gaat om omgang met de mens. Wanneer een paard net zo tevreden is met jou als ruiter, als dat jij bent met het paard, is het super fijn om samen met het paard te werken. Zo zullen paarden dan ook alles geven wat ze hebben als ze jouw blijk van waardering hebben opgemerkt. Daarom is het belangrijk om je paard op z’n tijd eens te belonen! Ook is het belangrijk om te weten wanneer je je paard beloond moet worden en of je paard het wel fijn vind. Hieronder zijn er een aantal manieren, waarop je jouw lieve paard op z’n tijd kunt belonen!

Klopjes

Over het algemeen worden paarden blij van lichte aanrakingen bij een goede prestatie. Denk hierbij aan lichte kriebels, aaitjes en klopjes. Hou er rekening mee dat je dit zeker niet te hard moet doen, want ook paarden hebben een pijngrens. Let er dus op dat je niet te hard klapt, want de huid van de paard is zelf een stuk gevoeliger dan van een mens! Klopjes en kriebeltjes zijn een teken van liefde en waardering voor het paard.

Traktaties

Elk paard is er dol op: een lekkere traktatie! Vooral bij goede presentaties wordt het erg gewaardeerd door het paard om eens als traktatie paard snacks te krijgen. Wanneer je de traktatie op het juiste moment geeft, heeft het paard al door dat de traktatie wordt gegeven als beloning voor zijn goed gedrag of goede prestatie. Er zijn allerlei soorten traktaties voor paarden, zoals bijvoorbeeld paardensnoepjes. Dit zijn kleine lekkernijtjes voor het paard, waar ze maar geen genoeg van kunnen krijgen! Ook kun je het paard trakteren met zijn lievelings soort ruwvoer.

Paard zijn wil is wet!

Het is wel eens goed om af en toe te doen wat het paard wil. Na de training waar het paardje zo erg zijn best heeft gedaan, mag de beurt nou wel eens aan het paard zijn! Wanneer de training is afgelopen, kun je nog even tijd besteden met je paard met iets wat het paard leuk vind om te doen? Houd jouw paard er van om een sprintje te trekken? Of lekker in het bos te lopen? Doe het! Rond je training op z’n tijd eens af op deze manier. Zo is je paard weer blij, én kun jij weer even je hoofd legen!