MTB Sport

Online sportwinkel

Yoga Zaandam als de ultieme sportactiviteit!

Yoga Zaandam

Bij sporten denk iedereen vaak aan voetballen, tennissen, volleybal of een andere willekeurige balsport. Of we zoeken het vaak iets ruiger op en dat zien we dan weer door de enorme opkomst van kickboksen of judo. Toch is er één sportactiviteit die hier een beetje buiten valt. Mensen zien dit vaak ook niet direct als een sport maar meer als een lifestyle of ontspanningsactiviteit. Ik heb het over Yoga! Yoga Zaandam heeft mij geholpen om sporten en ontspannen te combineren en hierdoor ben ik de laatste tijd, zoals ze het zeggen, compleet zen. Yoga wordt vaak niet als sport gezien, maar ik kan je vertellen dat je aardig getraind moet zijn om een yogalesje te volgen. De eerste keer kwam ik met enorm veel spierpijn thuis, simpelweg omdat je lichaam niet gewend is aan de oefeningen. Ben je benieuwd wat yoga zaandam mij gebracht heeft? Lees dan snel verder!

Compleet in balans met jezelf

Yoga staat veelal in het teken van balans. Balans tussen werk en privé, balans tussen lichaam en geest. Eigenlijk zijn er altijd wel bruggetjes ergens tussen te slaan als het om balans gaat. Voor mij was het vooral de balans tussen werken en privé waarmee yoga mij enorm heeft geholpen. Ik was altijd maar druk met mijn werk bezig waardoor ik af en toe mezelf wel eens voorbij liep. Mijn werk slokte mij helemaal op en als ik dan eenmaal thuis kwam, dan had ik geen energie meer om iets anders te ondernemen. Mijn sociale leven lag compleet op zijn gat en uit ellende ging ik thuis maar zitten werken. Toen ik eenmaal door een vriendin uit die sleur werd getrokken en naar de sportschool ben gegaan, heb ik de balans kunnen vinden. Nu weet ik precies wanneer ik even een momentje voor mezelf moet nemen. 

Zelf een yogales ervaren?

Net benoemde ik het al even, een vriendin van mij heeft mij zo onderhand naar een yogales gesleept. Vooraf zag ik niets in yoga en had ik er altijd maar een zweverig idee bij. Het tegendeel is gelukkig bij mij bewezen en ik ga nu twee maal per week naar de sportschool voor een lesje. Eenmaal toen ik een les had ervaren, toen was ik gelijk om en werd het een soort verslaving voor me. Ik raad dan ook zeker aan om zelf een yogales te ervaren en je te laten overtuigen. Ben jij de volgende compleet in balans?