MTB Sport

Online sportwinkel

Wist jij al de afkickverschijnselen van alcohol

Het drinken van een biertje tijdens een borrel of een wit wijntje tijdens het avondeten is tegenwoordig compleet normaal, maar heeft er wel toe geleid dat steeds meer mensen zonder dat zij het weten verslaafd zijn aan het consumeren van alcohol. Pas als zij hier achter komen, heeft de alcohol al veel schade aangericht en speelt het een prominente rol in hun leven. Afkicken alcohol biedt een oplossing voor het tegengaan van de schadelijke effecten van alcohol. In een speciale afkickkliniek kan je daar geholpen worden, waarbij je afkickverschijnselen als beven en zweten kan verwachten.

Wanneer raak je verslaafd aan alcohol?

Het nuttigen van alcohol verschilt per persoon en kan variëren tussen een biertje in de week en een aantal biertjes per dag. Volgens de adviezen moet je niet meer dan een glas alcohol per dag drinken. Sommige personen gaan ver boven deze grens en drinken meerdere glazen alcohol per dag. Hierdoor kan er geleidelijk een alcoholverslaving opgebouwd worden, wat er uiteindelijk voor zorgt dat iemand niet meer goed kan functioneren zonder het gebruik van alcohol. Er treedt in dit geval zowel geestelijk als lichamelijk verval. Iemand kan zich anders gaan gedragen en raakt als het ware buitengesloten van de wereld.

Wat houdt een cannabisverslaving precies in?

Amsterdam staat bekend om de vele coffeeshops die wiet verkopen, maar dit gebeurt eigenlijk in heel het land. Door het gedoogde beleid gebruiken veel mensen dagelijks de bekende drug. Dat lijkt op het eerste oog onschuldig, maar kan uiteindelijk leiden tot een cannabisverslaving. Door een groeiende tolerantie nemen gebruikers steeds meer en raken zij er structureel afhankelijk van. Het blowen van een jointje wordt als het ware een gewoonte. Afkicken wiet kan ook in een afkickkliniek en houdt een langdurig traject in. Daarbij treden er al gauw bepaalde afkickverschijnselen op, zoals het hebben van hallucinaties en hoofdpijn.

Wanneer wordt blowen gevaarlijk?

Het roken van een jointje is in Nederland een gebruikelijke traditie en veel mensen hebben het wel eens gedaan. Wanneer je echter dagelijks wiet gebruikt en je er niet meer zonder kunt, kan dit in sommige gevallen gevaarlijk zijn. Stoned zijn kan er voor zorgen dat je je goed voelt en even geen zorgen hebt, maar het kan ook voor gevaarlijke situaties zorgen. Je reflexen verslechteren namelijk, waardoor je niet altijd overal even snel kunt reageren. Als je dus verslaafd bent aan blowen, kan je in veel situaties voor een indirect gevaar zorgen, bijvoorbeeld in het verkeer.

Hoe een afkickkliniek je helpt

Bij het afkicken van een verslaving kan je altijd terecht bij een afkickkliniek. Deze zal samen met jou kijken naar jouw verslaving en stelt daarna een speciaal programma op die ervoor moet zorgen dat je geleidelijk af zal kicken van je verslaving. Daarbij is het belangrijk om niet per direct met een verslaving te stoppen. Dit zorgt er namelijk voor dat je last krijgt van hevige ontwenningsverschijnselen. In plaats daarvan, zal je geleidelijk steeds minder alcohol of wiet gebruiken. Hierdoor krijg je minder last van afkickverschijnselen en boek je steeds meer terreinwinst. Deze methode zorgt ervoor dat je uiteindelijk na een zware tijd af bent van je verslaving en laat je als persoon groeien.