MTB Sport

Online sportwinkel

Wist je dit al over nagellak?

Waarschijnlijk heeft iedereen wel eens een paar keer gelakte nagels gehad of een paar nagellak flesjes in bezit. Een leuk kleurtje op je nagels oogt vrolijker, is goed voor de gezondheid van je nagels en is ook nog eens leuk te doen als hobby of werk. En ondanks dat het ‘maar’ een flesje nagellak is, is er ook nog meer bizarre informatie over deze potjes. Lees snel verder!

1: nagellak kun je niet alleen gebruiken om je nagels te lakken

Nagellak heeft uiteraard als voornaamste doel om je nagels een leuk kleurtje te geven voor bepaalde gelegenheden (of juist geen reden). Nagels laten je mooier voelen of geven je een boost van zelfvertrouwen wanneer je dat nodig hebt! Maar wist je dat je nagellak ook voor andere doeleinden kan gebruiken? Nagellak is namelijk ook nog eens heel plakkerig en het kan zelfs je redding zijn (vooral transparante nagellak!)

Heb je bijvoorbeeld een kleine scheur in je panty? Pimp je panty op door er wat transparante nagellak erover heen te smeren. Doorzichtige nagellak kun je ook gebruiken om neppe zilvere sieraden te beschermen tegen roesten. Zo blijven je accessoires nog lang goed en mooi (en niemand weet dat je een beetje een cheap skate bent).

2: french manicure is ontstaan door een gebrek aan tijd

Waarschijnlijk heb je het zelfs ook eens meegemaakt: je nagelartiest kan helaas niet het design doen wat je wilt, omdat er een gebrek aan tijd is. Zelfs een gellak lamp zou niet kunnen helpen om het proces te versnellen. Maar wist je dat er mooie dingen kunnen ontstaan dankzij een gebrek aan tijd?

Vroeger klaagden veel visagistes over de weinige tijd die ze hadden om de nagels van beroemdheden tussen opnames opnieuw te lakken. Er werd namelijk verwacht dat celebrities een kleur naggelak hadden die precies bij hun outfit pasten. Het was alleen wel zo dat er vaak gewisseld werd tussen verschillende kostuums. Om dit probleem op te lossen, deden make-up artiesten twee kleuren op de nagels. Zo hoefden ze namelijk veel minder vaak van nagellak te wisselen.

3: het bewaren van nagellak kun je het beste doen in de koelkast

Ja, het is echt zo: nagellak kun je het beste in de koelkast bewaren. Dit is niet alleen zo omdat nagellak een houdbaarheidsdatum heeft (surprise!), maar als je nagellak teveel blootstelt aan warmte en licht, dan zal het al gauw stroperig worden. Als je dus langer met een potje wil doen, zet het dan in de koelkast. Zo blijft het koel en kan je nog jarenlang van je nagellak genieten. Wel zo fijn, want elke keer een nieuw flesje kopen is ook niet altijd even goed voor de portemonnee.

4: het verven van een auto met nagellak

Een ander leuk random feitje: met 130 flesjes aan nagellak kun je een Fiat 500 auto geheel inkleuren. David Sheath heeft dit daadwerkelijk uitgeprobeerd. En nee, hij gebruikte geen grote kwasten om het sneller te doen: hij gebruikte echt de kleine kwastjes van de nagellak potjes zelf. Met deze kwastjes deed hij er in totaal vier dagen, twee uur en twee minuten over om de hele auto roze te verven. Bizar toch, of niet?