MTB Sport

Online sportwinkel

Wist je dit al over een persoonsalarmering

Persoonsalarmering is voor professionals die in de zorg werken. In de zorg kunnen er zich gevaarlijke situaties voorkomen waarbij zorgprofessionals hulp nodig hebben. Je bent nooit echt alleen als je een personenalarmering bij je hebt. Hierdoor waarschuw je namelijk met een druk op de knop makkelijk en snel je collega’s of in het ergste geval van nood de politie. Uit onderzoek is gebleken dat professionals zich veiliger voelen tijdens hun werk met een persoonsalarmering.

Draadloze personenalarmering via mobiel of product

Voor professionals in de zorg is het niet alleen mogelijk om een aparte personenalarmering product te hebben, ze kunnen via hun mobiele telefoon ook een pakket downloaden die specifiek ontwikkeld is voor de professionals in de zorg. De applicatie kan discreet gebruikt worden terwijl assistentie gevraagd wordt wanneer de app in gebruik is.

Natuurlijk wanneer de app aangeschaft wordt is het ook mogelijk om te kiezen voor een draagbare alarmknop. Deze is voorzien van GPS positiebepaling, wat overigens in alle modellen verwerkt zit en zijn in een directe lijn verbonden met de alarmcentrale. Het gebruik van zo een draagbare alarmknop is eenvoudig, een simpele druk op de knop zorgt ervoor dat een ervaren centralist voor 30 seconden luistert naar de situatie. Aan de hand daarvan wordt ook de locatie van de draagbare alarmknop verzonden. Als uit de 30 seconden blijkt dat er inderdaad een gevaarlijke situatie is voorgekomen en de professional hulp nodig heeft wordt de politie direct op de hoogte gesteld en wordt de locatie van de melding doorgegeven. Vervolgens zal de politie op de melding reageren met hoge prioriteit. Daarnaast zal de centralist van de politie meeluisteren. Er wordt gebruik gemaakt van een unieke Adres Registratietool voor het bepalen van de locatie.

Met een personenalarm op zak kan je erop vertrouwen dat er tijdens een incident zonder zelf de situatie uit te hoeven leggen er snel een risico inschatting huisbezoek gemaakt zal worden. Hierdoor zal de locatie bepaald worden en de politie ingelicht worden van de situatie en de locatie. Dit alles zorgt ervoor dat professionals een veiliger gevoel op de werkvloer ervaren.

Alarm slaan tijdens werk

Ook binnen een organisatie kunnen zorgprofessionals bezoekers opvangen die een gevaarlijke situatie kunnen veroorzaken. Hierbij moet je denken aan plotselinge confrontaties of grensoverschrijdend gedrag bij de receptie, in de spreekkamers maar ook in de behandelruimtes van de organisatie.

Met een alarm op werk kan er onderling alarm geslagen worden en kunnen de juiste colelgaś ingelicht worden die hulp zullen bieden tijdens de gevaarlijke situatie. Tevens kan een interventieteam of de beveiliging voor een extra mantel aan veiligheid zorgen op de werkvloer.

Ook het alarm op de werkvloer fungeert met een draadloze knop waarop gedrukt kan worden zodat er een melding gestuurd wordt naar het geavanceerde alarmering platform als een soort spraakbericht of pager-oproep. Deze zal dan naar de juist ingestelde ontvangers gaan die te hulp zullen schieten. Bij zo een alarm op de werkvloer kan er ook voor gekozen worden dat een alarmcentrale luistert naar de melding zodat er snel en eenvoudig politieassistentie bijkomt wanneer dat nodig is. De alarmcentrale kan ook de exacte locatie bepalen van de gevaarlijke situatie door de locatie tool.