MTB Sport

Online sportwinkel

Wist je dit al over de telefoon

Als jij een mobiele telefoon hebt dan weet je zeker al hoe deze werkt, waar je foto’s worden opgeslagen, waar überhaupt de camera knop zit en hoe je inzoomt voor een foto. Maar wat je misschien niet weet is hoe je duurzaam omgaat met je mobiele telefoon. Mobiele telefoons zijn namelijk niet gratis en vaak wordt de echte prijs van een telefoon verdoezeld door het abonnement dat je hebt. Maar dat betekent niet dat de mobiele telefoons van tegenwoordig goedkoop zijn, integendeel, sommige mobiele telefoons zijn meer dan 1000 euro waard. Daarom is het o zo belangrijk dat je zuinig omgaat met je mobiele telefoon. Wanneer je dit niet doet kan het voorkomen dat je telefoon beschadigd of stuk gaat. Met een apple product zal je dan een iPhone reparatie den haag moeten doen. Voor android toestellen ligt dit anders, bekende merken zoals Samsung hebben Samsung reparatie Amsterdam. Andere merken, zoals Oppo of Huawei kan het zijn dat je de mobiel terug moet sturen naar de leverancier. Hierdoor ben je je telefoon voor een langere tijd kwijt. Om dit te voorkomen kan je de volgende tips onthouden.

Ga rustig met je scherm om

Het scherm van je telefoon is het onderdeel dat je het meest intensief gebruikt, vroeger waren dit de toetsen maar omdat we tegenwoordig alleen maar touchscreen telefoons hebben is het meest intensieve onderdeel het scherm geworden. Het scherm is ook het meest breekbare deel, omdat deze van glas gemaakt is. De schade die je aan je scherm kan ondervinden zijn onder andere krassen en breuken. Dit kan komen door een aantal dingen. Leg je telefoon bijvoorbeeld nooit bij je sleutels, sleutels kunnen voor krassen op het glas zorgen. Ook als je kluns bent en dingen vaak laat vallen is de kans groot dat je je telefoon ook laat vallen. Als je je telefoon laat vallen is de kans groot dat je het glas geheel breekt en laat splinteren. Dit zorgt ervoor dat de gebruiksvriendelijkheid achteruit gaat. Om dit soort schade te voorkomen kan je ervoor kiezen om een screenprotector te gebruiken. Deze behoed alleen tegen krassen. Om ook breuken te voorkomen kan je ervoor kiezen je telefoonscherm met tempered glas te beschermen. Wanneer je dan je telefoon laat vallen zal het tempered glas breken in plaats van het display zelf.

Let op je energieverbruik

Een ander onderdeel van de telefoon dat vaak vervangen wordt is de accu. Deze wordt gekenmerkt door een X aantal levenscycli. De levenscycli worden op hun zelf weer gekenmerkt door een cyclus van 100% tot 0% batterij. Het percentage wordt aangegeven op het scherm. Wanneer alle levenscycli doorstaan zijn gaat de levensduur van de accu achteruit, dit zal je merken aan de prestatie van je telefoon. Je zal hem sneller moeten opladen, hij zal vaker uitvallen terwijl hij nog zei dat hij 18% heeft en hij zal andere gebreken hebben. Om ervoor te zorgen dat het X aantal levenscycli zo lang mogelijk mee kan is het belangrijk dat een cyclus niet tot 0% komt. In plaats daarvan is het belangrijk dat de accu opgeladen wordt wanneer er op het scherm aangegeven wordt dat de accu nog maar 20% heeft. Dit zorgt ervoor dat de cyclus verlengd wordt, waardoor je langer doet met 1 cyclus en het X aantal levenscycli niet kleiner wordt.