MTB Sport

Online sportwinkel

Wist je dat er vaker een spy camera in de buurt is dan je denkt?

Wanneer je het niet verwacht

Een spycamera kunt u alle bewegingen volgen, binnen een gebouw. Dit kan in een huis zijn maar ook in een zaal voor bijvoorbeeld vergaderingen of op het werk. Mocht het nodig zijn kunt u de beelden bekijken en het gebruiken als bewijsmateriaal, bijvoorbeeld wanneer er calamiteiten voordoen. Dit is voor de veiligheid van iedereen in de buurt en kan daarom een goede aankoop zijn. De naam verklapt het al, maar een spycam valt niet op. Er bestaan ingebouwde camera’s in bijvoorbeeld een klok. Doordat de camera niet te zien is, kunnen er sneller ongewenste dingen gebeuren en opgevangen worden.

Redenen om een spycam aan te schaffen

Het aanschaffen van een spycam kan zoals eerder genoemd u zekerheid geven dat u bewijsmateriaal heeft, bijvoorbeeld wanneer er iets gestolen is of vermoeden is van andere strafbare feiten. Zo houdt u uw kostbare inboedel in de gaten en kunt u de dader sneller op laten pakken en weet u of het bijvoorbeeld een werknemer is. Dit kan dus op kantoor zijn, maar ook in uw eigen woning als u vermoedt dat er een inbreker aanwezig is. Het is sowieso verstandig om kostbare spullen zoals dure sieraden op te bergen en veel losgeld in een kluis te bewaren. Beter voorkomen dan genezen, maar helemaal voorkomen kan natuurlijk bijna niet.

Een spycam is niet alleen bedoeld om boeven op hete draad te betrappen, maar ook als alternatief voor bijvoorbeeld een babyfoon. Met een spycam in de baby- of kinderkamer kunt u gelijk zien wat er gebeurd en waar geluiden vandaan komen, doordat u live meekijkt en luistert. Zo weet u gelijk of er gevaar is of dat de kleine diep ligt te slapen. Niet alleen kinderen zijn kwetsbaar, maar ook ouderen. Op het moment dat zij niet zelf om hulp kunnen roepen, kunnen zij wel in de gaten worden gehouden en kan er toch op tijd hulp geschakeld worden. Bespreek dit natuurlijk wel met de persoon waar het om gaat.

At last but not least

Iets waar je niet snel aan denkt, is het kunnen bekijken of je huisdier zich wel vermaakt thuis en of de kat en hond lief zijn voor elkaar. Of dat ze niet op de plekken komen waar ze eigenlijk niet mogen komen (en het meestal wel weten). En of het toch de kat is die nogal wild met spullen is geweest. Een spycam kan dus voor meerdere doelen ingezet worden en het is aan u waar u deze wil plaatsen. U kunt dus een spycam voor meerdere doeleinden gebruiken. Het is aan u waar u de camera uiteindelijk voor inzet.

Specificaties: waar op te letten?

U wil natuurlijk dat de camera zo lang mogelijk bewegingen opneemt. Het is daarom, afhankelijk van de plek en uw voorkeur, belangrijk om te zoeken naar een spycamera met een lange batterijduur. Sommige camera’s hebben een batterijduur van een paar uur, maar er zijn ook camera’s die het een paar weken volhouden. Daarbij is het ook belangrijk om na te denken in wat voor voorwerp u de camera wil hebben, zoals een wekkerradio of klok. Met een microfoon aansluiting kan de spycamera ook geluid opnemen als uw voorkeur hier naar ligt. U heeft een micro SD kaart of interne geheugen nodig voor de opslag, maar soms is het ook mogelijk om verbinding te maken met uw wifi netwerk.