MTB Sport

Online sportwinkel

Wist je al wat een hotelschool was

Het is een enorm lastige keuze, wat ga ik doen na de middelbare school? Veel scholieren kampen soms jaren met deze vraag. Het is ook niet makkelijk, je wilt natuurlijk een opleiding kiezen die je afmaakt en waar je je hele leven werkzaam in kan zijn. De keuze is zo moeilijk omdat er tegenwoordig zoveel opties zijn. Op elk onderwijsniveau heb je enorm veel keuzes. Wanneer je niets gevonden krijgt op je eigen onderwijs niveau kun je er ook voor kiezen om te leren voor een hoger middelbare school diploma. We lichten vandaag een populaire opleiding toe waar je misschien wel voor wilt kiezen. Dit is niet alleen een populaire opleiding onder scholieren maar ook voor oudere die naast hun huidige baan een andere opleiding willen volgen. Vandaag hebben we het over de hotelschool.

Wat is de hotelschool?

De naam zegt het eigenlijk al de hotelschool is een opleiding waar je wordt opgeleid voor een functie in de horeca. Dit kunnen verschillende functies zijn, denk aan chef kok of internationaal hotelmanager. Voor elk niveau is een opleiding te vinden aan de hotelschool. Het is een enorm populaire opleiding. Jaarlijks melden duizenden scholieren of ouderen zich aan. Wat zijn de opleidingen die gevolgd kunnen worden aan de hotelschool? Denk aan kok, gastheer/vrouw, manager, bediende, ober, toerisme,creative business, catering of zelfs internationaal hotelmanager. De keuze is enorm. De meeste opleidingen duren tussen de 3 en 4 jaar met soms een mogelijkheid tot een stage. Dit kan zelfs een buitenland stage zijn. Denk aan het werken bij de Costa del sol of zelfs bij de kustgebieden van Australië.

Welke hotelschool kies ik?

De schoolkeuze is erg belangrijk, het is belangrijk om voor een school te kiezen die bij je past. Een school met een onderwijsvorm die niet bij je past kan ertoe leiden dat je geen plezier meer hebt in het volgen van je opleiding. Om de juiste keuze te maken, is het dus erg belangrijk om je goed te informeren. Bekijk de websites goed, lees de brochures goed door en bezoek de open dagen. De open dagen zullen je het beste beeld geven omdat je de school echt kunt ervaren. Het opzoeken van ervaringen op internet kan je ook een goed beeld geven. Let bijvoorbeeld bij de keuze goed op, manier van onderwijs geven, lesmateriaal en stage mogelijkheden. Sommige scholen hebben een erg goed exchange programma.

Waar vind ik hotelscholen?

Misschien heb je lokaal wel een hotelschool in eigen stad. Dit zou goed kunnen aangezien dit populaire opleidingen zijn, die gegeven worden op verschillende niveaus. Wanneer de lokale hotelschool je niet aanspreekt, kun je altijd op internet zoeken naar een geschikte opleiding. Misschien is de ideale school verder van huis dan je gedacht had. Het kan een goede optie zijn om op kamer te gaan. Op internet kun je de scholen goed met elkaar vergelijken. Dit is vooral makkelijk omdat ervaringen van andere kunt opzoeken. Op forums kun je bijvoorbeeld vragen stellen over de opleiding of de opleider. Hier krijg je vaak een helder en eerlijk beeld van. Wanneer je een aantal scholen gevonden hebt, kun je ook contact opnemen met de desbetreffende scholen, voor een beter beeld.