MTB Sport

Online sportwinkel

Voorpret van wintersport

napapijri

Het lijkt misschien nog heel erg ver weg, maar eigenlijk is het nu alweer tijd om te boeken voor de wintersport voor volgend jaar. De populariteit van de wintersportvakanties is de laatste jaren erg gestegen, dus hoe eerder het geboekt wordt, hoe beter. Ondanks dat het nu nog zomer is, is dit ook juist de periode om alvast bepaalde spullen in te slaan, als je ze nog nodig hebt. Waarom dan? En welke spullen? En hoe plan je die hele wintersport nou goed? Dat vertel ik je in deze blog.

Waarom nu?

Je zult wel even twee keer kijken, aangezien er gepraat wordt over wintersport, midden in de zomer. Dit heeft een goede reden, namelijk: de spullen die je nodig zal hebben als de tijd is aangebroken om weg te gaan, kunnen nu juist goed worden ingeslagen. De winterse spullen zijn nu juist in de aanbieding en er zijn hoge kortingen aan het einde van de zomer op zomerse producten die je ook op wintersport nodig kan hebben, zoals zonnebrand. Ook kan het gebeuren dat rond het wintersportseizoen, sommigen gewilde producten niet meer zo makkelijk beschikbaar zijn, zoals de populaire jassen van napapijri.

Welke spullen?

Nu denk je misschien: ja, ik begrijp dat ik me al kan verdiepen in de wintersport en dat nu al plannen zeker waardevol kan zijn, maar welke spullen heb ik nodig en waar vind ik ze dan? Nou, er zijn verschillende spullen die je nodig kunt hebben, mits je ze nog niet in huis hebt of dat ze aan vernieuwing toe zijn. Belangrijke spullen die je zeker nodig zal hebben zijn ski helmen, handschoenen en een goede winterjas, zoals die van napapijri. Daarnaast is overige skikleding ook onmisbaar en als je een goede deal kan krijgen, dan is het het zeker waard om alvast wat inkopen te doen.

En hoe plan je het nou goed?

Uiteraard kun je niet alles plannen van te voren, maar het deel wat je kan doen, zal je een hoop schelen. Het is handig om alvast onderzoek te doen naar dingen die nog in het land van de wintersport geregeld moeten worden, zoals skiles of de skipas. Daarnaast is het goed om een lijstje beter te vroeg dan te laat maken van wat je nog nodig hebt. Dit zorgt ervoor dat als je iets vindt tijdens het winkelen, dat je dat alvast kan meenemen en dat er een goed overzicht is van wat er nog mist en wat er al is. Ook is het handig om goed te bedenken wat je nodig hebt als je met de auto gaat en je eventueel pech zou kunnen hebben. Voorbereiding is een beetje voorpret, maar begin volgend jaar wordt het pas echt genieten als je met je ski’s in de verse sneeuw staat.