MTB Sport

Online sportwinkel

Hoe verf je een trap?

Het is geen dagelijks klusje, maar na verloop van tijd kan het voorkomen dat je je trap opnieuw moet schilderen. Dit kan gebeuren wanneer de trap oud geworden is, maar ook wanneer je je huis gaat verbouwen en de trap een nieuw kleurtje wilt geven. Maar hoe pak je dit precies aan en welke stappen moet je doorlopen? Wij vertellen je er graag meer over! Lees dus snel verder!

Schuren

Als de trap oude verf heeft die er niet mooi meer uitziet, raden we je aan om de trap eerst te schuren. Door de trap te schuren, haal je verfresten weg en zul je deze niet gaan zien door de nieuwe laag verf. Ook is het verstandig om de trap eerst even op te schuren, wanneer de trap nog nieuw is en het hout groeven of splintertjes heeft. Zo maak je het hout eerst mooi glad, waardoor de verf er beter uit komt te zien.

Verf kiezen

Hierna is het tijd om verf te kiezen. Hiermee bedoelen we niet alleen dat je een leuke kleur uitkiest die bij de rest van het interieur past, maar ook dat je verf kiest op waterbasis. Je kunt tevens ook verf kiezen op terpentinebasis. Zorg er wel voor dat je eerst een laagje grondverf aanbrengt. Bij het kiezen van kleuren raden we je aan om een lichte en neutrale kleur te kiezen. Een felle kleur kan namelijk snel gaan vervelen en zo maak je je huis erg chaotisch en druk.

Verf aanbrengen

Als je de verf eenmaal gaat aanbrengen, kun je dit het beste doen met een kwast of een roller. Breng eerst een dun laagje aan en zorg ervoor dat alle hoekjes bedekt zijn met een laagje verf. Deze kun je eventueel even laten opdrogen, waarna je de tweede en een eventuele derde laag aanbrengt. Veeg druppels meteen weg en probeer de verf niet al te dik aan te brengen. Ga voor meer informatie naar https://www.deverfvakman.nl/verfadvies/hoe-verf-je-een-trap/.