MTB Sport

Online sportwinkel

Hoe jij kunt bijdragen aan het milieu!

elektrische mamafiets

Vandaag de dag wordt er veel over milieu gesproken. Het lijkt bijna wel een hype te worden om ‘sustainable’ te zijn. Maar het gaat hier zeker niet om een hype, want er is écht veel te doen om het milieu. De natuur heeft het zwaar en dat komt allemaal door ons als mensen. Door de hoeveelheid broeikassen die wij veroorzaken stijgt de temperatuur ongekend snel. Daar moet dus wat aan gebeuren! Want voor we het weten, kunnen we niet meer naar de Malediven op vakantie of koala’s in Australië bekijken. Want voor we het weten is de natuur verpest, door onze schuld… 

Een steentje bijdragen 

Dit milieuprobleem is een zware boodschap en veel mensen schrikken daarom ook van de extreme milieu-activisten. Maar ook zonder een extreem milieuvriendelijk leven te leiden kan je je steentje bijdragen. Dit zit hem namelijk in de kleine dingen in het leven zoals eten, vervoer, de kleding die je koopt, enzovoort. Hieronder heb ik een paar dingen toegelicht voor jullie. Zodat je op een makkelijke, laagdrempelige manier je steentje bij kunt dragen aan de prachtige natuur (waarvan we niet willen dat hij verloren gaat). 

Vervoer

Allereerst kan je met je vervoersmiddelen echt enorm veel bijdragen aan het milieu. Op vakantie, maar ook in het dagelijks leven. Op vakantie kan natuurlijk lastig zijn omdat sommige plekken nou eenmaal alleen te bereiken zijn met het vliegtuig. Maar tegenwoordig kan je ook met de trein naar heel veel mooie plekken. Want wie zegt dat een eiland in Thailand veel mooier is dan een eiland in Italië?! En in het dagelijks leven kan je dus wel makkelijker bijdragen door je vervoer. Mijn tip is om gewoon altijd lekker de fiets te pakken! En is de afstand naar je werk bijvoorbeeld te groot? Dan kan je altijd een elektrische mamafiets kopen. Wie weet wil je werkgever daar zelfs nog wel financieel aan bijdragen. 

Kleding

Daarnaast kan je met je kleding keuzes heel veel bijdragen aan het milieu. En ook dit hoeft niet moeilijk te zijn! Veel webwinkels zijn hier namelijk tegenwoordig, onder andere voor hun eigen imago, heel actief mee bezig. Ze hebben bepaalde collecties die bewuster zijn dan andere collecties en soms zelfs bakken waar je je oude kleding in kunt gooien zodat dit recycled wordt. Kleine moeite dus, terwijl je ermee een groot verschil kunt maken. Tot slot heb je natuurlijk ook kleding merken die geheel milieuvriendelijk zijn, maar helaas zijn deze merken tegenwoordig nog niet heel betaalbaar.