MTB Sport

Online sportwinkel

Hier let je op bij het kopen van een hockeystick

Tijdens het kopen van een hockeystick kun je  op verschillende aspecten van de hockeystick letten. Zo hebben de lengte van de stick, het gewicht, de samenstelling van materialen en de boog allemaal invloed op jouw kwaliteiten op het hockeyveld. Voor mij gelden er eigenlijk maar 2 van deze 4 aspecten. Bij mij gaat het volledig over de lengte en het gewicht van de stick. In dit artikel vertel ik meer over deze 2 aspecten en zal jou ook verklappen op welke hockeystick ik ben uitgekomen na mijn zoektocht.

De lengte van de stick

De lengte van de stick moet aansluiten op jouw speelstijl. Heb je namelijk een speelstijl waarbij je veel rechtop staat moet je een hockeystick nemen die wat langer is dan gemiddeld. Heb je een speelstijl waarbij je veel gebukt staat moet je kiezen voor een hockeystick die wat korter is dan gemiddeld. Maar wat wordt er nou in vredesnaam bedoeld met gemiddeld? De gemiddelde lengte van een hockeystick verwijst naar een meetpunt. Dit meetpunt is jouw eigen navel. Voor de gemiddelde hockeyspeler wordt de lengte van de grond tot je navel gebruikt als stick lengte. Voor volwassen mannen kom je vaak uit bij een hockeystick van 37,5 inch. Weet wel dat gewenning hier ook een grote rol speelt. Speel jij al je leven met een hockeystick van 36,5 inch voelt het heel raar en zelfs onnatuurlijk om met een hockeystick van 37,5 inch te gaan spelen. 

Het gewicht van de stick

Hockeysticks worden onderverdeeld in 3 soorten gewichtsklassen. Deze zijn zwaar, gemiddeld en licht. Vandaag de dag zijn bijna alle sticks ontwikkeld in lichtgewicht. Dit gewicht maakt de wedstrijden natuurlijk wat minder zwaar. Wel moet je voor deze sticks een betere techniek hebben dan bij de sticks van zwaargewicht. Sommige sticks zijn zelfs ontwikkeld in de klasse extra lichtgewicht. Ik zelf zou deze niet aanraden bij beginnende hockeyspelers. Het is beter om te beginnen met een normale lichte stick. Hier kun je jouw hockeytechnieken verbeteren en zelfs perfectioneren. Mocht je na jaren trainen tevreden zijn over je technieken kun je altijd de overstap maken naar de extra lichtgewicht sticks. 

Mijn resultaat

Na lang gezocht te hebben naar een kwalitatief goede hockeystick ben ik eindelijk tot een aankoop gekomen. Over deze aankoop heb ik tot vandaag de dag nog zeker geen spijt van gehad. Ik ben op mijn fiets gesprongen en naar de stad gegaan. Met maar 1 gedachten in mijn hoofd namelijk ik ga een hockeystick kopen. Ook al wist ik ongeveer wel wat ik wilde hebben liet ik mij toch informeren door winkelmedewerker. Gelukkig bevestigde hij mijn gevoel en heb ik voor de brabo hockeystick gekozen. In mijn eerste wedstrijd met deze stick scoorde ik maar liefst 2 keer. Let dus bij het kopen van een hockeystick op de lengte en het gewicht van de stick.